Tunezia.info.hu

Tunisz környéki látnivalók

Gammarth elegáns hoteljeinek egyike

Gammarth (Tunisztól 24 km-re)

Kiváló halételeket kínáló éttermeiről és elegáns hoteljeiről ismert  divatos üdülőhely, a Cap Carthage földnyelv végén terül el. Az út egyenesen a Cap Carthage Mediterranée üdülőlétesítményéhez vezet.

Gammarth elegáns hoteljeinek egyike

Gammarth elegáns hoteljeinek egyike

Az itt található hotel az ország egy legszebb tengerparti szállodája. A tengerpart felett, a Hauts de Gammarth temetőben 4000 második világháborúban elhunyt katona fekszik félkör alakban elrendezett sírokban.

La Goulette (Tunisztól 15 km-re)

La Goulette régi városfallal körülvett városát egykor berber kalózok lakták, napjainkban nagyszámú zsidó közösség él itt. A város kissé lerobbant, sok helyütt roskadozó házak és omladozó kasbahok láthatóak.

La Goulette látképe

La Goulette látképe

Azon a helyen épült, ahol a csatorna a tengerbe ömlik, így Tunisz külső kikötőjeként szolgált. A tunéziai fővárosba érkező teherhajók és személykompok mind áthaladnak a városon.

Lac de Tunis (Tunisz-tó)

A Tunisz-tó eredetileg sok sekély patak volt, amit a IX. században az arabok hoztak létre, amikor Tunisz és a tenger között kiásták a 10 km hosszú csatornát.

Tuniszi-tó a város esti fényeivel

Tuniszi-tó a város esti fényeivel

A torkolat kiszélesítésével lehetőség nyílt a csatorna végén egy-egy kikötő létesítésére. A tó nem sokban tér el bármilyen édes és sós vizű állóvíztől. Vonzza a flamingókat és a környék vízi madárvilágát.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük